HÜNKARBEĞENDİ 4 kişilik kişilik yemek tarifiMalzeme5 ad PATLICAN 1 baş SARIMSAK 500gr KEMİKSİZ ET TEREYAĞI SALÇA 50 gr KAŞAR PEYNİRİ 100gr SÜT 1 baş SOĞAN 3ad S.BİBER 2ad DOMATES
Yapılışı:PATLICANLAR BİR TAVADA YUMUŞAYIP PİŞİNCEYE KADAR KIZARTILIR.KIZARAN PATLICAN SOYULUR.SOYULDUKTAN SONRA UFAK UFAK DOĞRANILIR.HATTA MÜMKÜNSE ZIRHLANIR.SOYULAN SARIMSAKLARDA RENDELENİR.AYRI BİR TAVADA TEREYAĞI ERİTİLİP ÜZERİNE DOĞRANILAN PATLICAN VE SARIMSAK KIZARTILMASI İÇİN ATEŞE BIRAKILIR.10 DAKİKA KIZARTILDIKTAN SONRA ÜZERİNE SÜT DÖKÜLÜR SÜTÜ TAM ÇEKTİKTEN SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR İLAVE EDİLİR AYRI BİR TAVADA HAŞLANILAN KUŞBAŞILIK ETLER YAĞDA KAVRULUR ÜZERİNE BİR KAŞIK KADAR SALÇA İLAVE EDİLİP ZAR HALİNDE DOĞRANILMIŞ SOĞAN DOMATES VE BİBER İLAVE EDİLİR BU KARIŞIM TAVINI ALIP İYİCE KIZARTILDIKTAN SONNRA ATEŞTEN ALINIR.TABAĞIN ORTASINA KAVRULMUŞ ET BIRAKILARAK KENARINI HALKA OLUŞTURACAK ŞEKİLDE HAZIRLANAN PATLICAN KARIŞIMI BIRAKILIR İSTEĞE GÖRE MAYDANOZ VE DOMATES İLE SÜSLENEREK SERVİS YAPILIR AFİYET OLSUN.